Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв хоче за 10 років розбудити "сплячу красуню"

Субота, 1 жовтня 2011, 11:11

Україна має всі шанси за найближчі 10-15 років перетворитися на нову точку росту на карті Європи.

Про це заявив перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв у своїй статті для "Дзеркала тижня".

"На тлі тієї обставини, що в найближчі роки у розвинених країн дуже обмежені можливості, і від них не можна очікувати значних темпів зростання, я стверджую: Україна має всі шанси за найближчі 10-15 років перетворитися на нову точку росту на карті Європи", - зазначив він.

"Я б порівняв нашу країну зі сплячою красунею, яка чекає свого пробудження", - написав Клюєв.

За його словами, уряд ставить перед собою завдання вийти на середньорічні темпи зростання ВВП в 6-8%.

"Тільки на базі підвищення конкурентоспроможності українських товарів на внутрішньому та зовнішньому ринках ми можемо підвищити економічну стійкість країни", - додав він.

Клюєв також заявив, що Україна переходить від політики постійного життя в борг до політики життя за наявними коштами.

"Я кажу про стабілізацію і наступне зменшення рівня державного боргу. Тільки в поточному році ми виплатимо 93 мільярди гривень зовнішніх боргів. Величезні виплати нас очікують і в наступні два роки. Але ж ці ресурси ми могли б спрямувати на розвиток", - йдеться в матеріалі.

Зі слів Клюєва, уряд поступово наводить порядок в державних витратах та знижує дефіцит державного бюджету.

"У 2012 році ми плануємо витримати дефіцит на рівні 2,5% від ВВП, в 2013 - 2%. Надалі зростання бюджетних витрат має забезпечуватися за рахунок більш швидкого росту доходів", - заявив він.

Клюєв також висловив думку, що підвищення якості державного управління дасть відчутні економічні результати.

"Парадокс ситуації полягає в тому, що міжнародні рейтинги високо оцінюють природний, трудовий та інтелектуальний потенціал України. Але як тільки оцінка стосується сфери управління цими ресурсами - ми опиняємося в хвості будь-яких рейтингів", - констатує перший віце-прем'єр.

Висновок, на його думку, простий і очевидний - управлінська система, яка не відповідає викликам часу, лежить в основі більшості стратегічних невдач України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування