Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС запевняють, що для Києва важлива думка Європи

Субота, 1 жовтня 2011, 15:42

Оцінки ситуації в Україні в питаннях демократії і прав людини з боку ЄС мають величезне значення для офіційного Києва.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє прес-служба міністерства.

"Зовнішньополітичне відомство неодноразово підкреслювало, що думка наших партнерів з ЄС, спільноти, частиною якої Україна прагне стати, має колосальне значення при прийнятті різних рішень органами виконавчої та законодавчої влади", - йдеться в коментарі.

Волошин підкреслив, що зміни в Україні - від введення біометричних паспортів до скасування смертної кари - відбулися під впливом європейських стандартів і рекомендацій.

"Безумовно, що і в питаннях демократії і прав людини оцінки ситуації в Україні з боку Європейського Союзу мають величезне значення для офіційного Києва", - заявив він.

За словами дипломата, українська влада робить все можливе, щоб вирішувати накопичені в цій сфері проблеми, роз'яснювати реальний стан справ, залучати європейських експертів для вдосконалення законодавства в частині демократичних стандартів.

"Інша справа, що судова гілка влади при прийнятті рішень повинна бути незалежною від будь-яких політичних впливів і побажань, як з боку українських суб'єктів, так і з боку зарубіжних партнерів України", - підкреслив Волошин.

Як повідомлялося, в п'ятницю в ефірі 5 каналу він заявив, що суддя у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко "не зобов'язаний враховувати чиюсь політичну думку, в тому числі і зарубіжних партнерів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...