Суд Москви визнав правильною ліквідацію Об'єднання українців Росії

Субота, 1 жовтня 2011, 17:55

Замоскворецький суд Москви підтримав міністерство юстиції РФ у справі про ліквідацію Об`єднання українців Росії.

Про це кореспондентові УНІАН в РФ сказав адвокат ОУР Алім Жгулєв.

"Суд відмовив у нашій заяві про відміну попередження, винесеного Мін‘юстом Росії ОУР. Суд підтримав позицію Мін‘юсту РФ", - сказав Жгулєв.

Він нагадав, що міністерство юстиції Росії звинувачує екс-співголову ОУР Валерія Семененка в тому, що він у період припинення діяльності організації виступав у російських ЗМІ нібито від імені ОУР. Це й стало приводом для ліквідації організації.

Зокрема, Семененко звинувачується у виступ від імені ОУР у програмі "Свобода мысли" на "5-у каналі" (Санкт-Петербург) і в ефірі радіо "Свобода".

Адвокат упевнений, що звинувачення в незаконності публічних виступів Семененка під час призупинення діяльності організації безпідставні.

Жгулєв наголосив, що рішення Замоскворецького суду відновлює розгляд питання про ліквідацію ОУР по суті у Верховному Суді.

Водночас адвокат наголосив, що рішення Замоскворецького суду буде оскаржене в Судовій колегії з цивільних справ Московського міського суду.

Таким чином, за його словами, розгляд Верховним судом РФ справи про ліквідацію почнеться не раніше ніж через 2-3 місяці.

На початку 2011 року міністерство юстиції Росії звернулося до Верховного суду РФ з проханням ліквідувати Об`єднання українців Росії через недотримання положень чинного законодавства і власного статуту ОУР.

Пізніше за ВС РФ припинив провадження про ліквідацію Об`єднання українців Росії і повернув справу в районний суд Москви.

21 травня позачерговий VI з`їзд українців Росії обрав головою ОУР Тараса Дудка.

27 січня 2010 року рішенням Верховного суду РФ була остаточно ліквідована Федеральна національно-культурна автономія українців Росії (ФНКА УР), яка існувала з 27 березня 1998 року.

Позов Мін‘юсту РФ базувався на скарзі активіста фонду "Родина" Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР "веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування