Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правнучка Хрущова бачить, що Янукович оживляє сталінські методи

Вівторок, 11 жовтня 2011, 14:18

Правнучка Микити Хрущова Ніна Хрущова вважає, що судове переслідування Юлії Тимошенко свідчить про повернення сталінської репресивної системи.

Про це правнучка генсека СРСР написала в The Daily Beast перед винесенням вироку Тимошенко, повідомляє "Inopressa".

Судове переслідування Тимошенко нагадує Хрущовій "чорні дні Радянського Союзу" і, на її думку, "знаменує новий антирекорд" у спробах оживити сталінські практики.

"Пострадянська держава повертає до життя одне з корінних нововведень радянської репресивної системи: показовий політичний процес", - зазначає Ніна Хрущова.

Вона зазначає, що "показовим процесом іноді називають арешт і наступне засудження олігарха Михайла Ходорковського в Росії", але то був "приклад перекрученого застосування законодавства, а не повернення до радянських методів".

А в процесі Тимошенко правнучка Хрущова вбачає "численні елементи сталінського абсурдного судового фарсу: балансуючий на грані істерики прокурор, поступливий суддя, правитель, який, подібно Понтію Пілату, умив руки в цьому питанні".

Для повної подібності, на думку Хрущової, не вистачає лише "розкаяного підсудного".

Тимошенко ж "енергійно обороняється", чим не лише завоювала підтримку "схильної до розбратів опозиції", але й підштовхнула "зазвичай незлобивий" Євросоюз до того, щоб виступити з "рішучим осудом", зазначає правнучка Хрущова.

Вона нагадує, що оточення Януковича зацікавлене в ратифікації договору про вільну торгівлю й співпраці між Україною та ЄС, оскільки це "допоможе їм інвестувати за межами України, переміщувати свої кошти в межах ЄС і таким чином легалізувати свої статки".

"Тимошенко, може, і не бездоганно чиста – вона сколотила статок у тіньовому світі газової торгівлі 90-х, за що в Росії їй пред'явили кримінальні обвинувачення. Але, знову ж, інших (діячів) у пострадянській політиці немає", - говориться в статті.

І Віктор Янукович не є винятком, зазначає Хрущова, нагадуючи про судимість нинішнього президента України.

Правнучка генсека СРСР також нагадує, що обвинувачі й судді, які брали участь у показових процесах радянської епохи, "погано скінчили".

Хрущова припустила, що у випадку обвинувачувального вердикту Тимошенко "Янукович і його уряд, імовірно, зроблять усе можливе, щоб дистанціюватися від судді й прокурорів": "Фізичною смертю тут, можливо, й не пахне, а ось кар'єрною смертю – цілком".

При цьому вона зазначила, що Україна, на відміну від Росії, "є демократією" – і тому "Янукович свого часу, можливо, і буде голосуванням знятий зі своєї посади".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: