Янукович назвав вирок Тимошенко прикрим випадком, що шкодить євроінтеграції

Вівторок, 11 жовтня 2011, 16:00

Стурбованість Європи в зв'язку зі справою екс-прем'єра Юлії Тимошенко обумовлена недосконалістю українського законодавства, вважає президент Віктор Янукович.

"Це, безумовно, прикрий випадок, що сьогодні перешкоджає питанню європейської інтеграції України. Він викликає стурбованість у ЄС і я хочу сказати - ми добре розуміємо, чому це так", - заявив Янукович журналістам в уторник, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що Україна, яку одержала його команда в 2010 році, "мала багато проблем з модернізацією і гармонізацією українського законодавства до європейських стандартів".

Янукович підкреслив, що його команда почала цю роботу з перших днів приходу до влади. У тому числі, за його словами, це стосується, розробки нової редакції Кримінально-процесуального кодексу.

"З огляду на те, що він (кодекс) діє, правоохоронні органи, органи юстиції, судова влада зобов'язані його виконувати, як і громадяни України", - сказав він.

Президент підкреслив, що діючий КПК необхідно змінювати.

Він нагадав, що нова редакція вже розроблена і спрямована на експертизу у Венеціанську комісію.

"Це дуже великий законопроект, що буде розглянутий в українському парламенті і буде прийнятий. Я упевнений, що як тільки ми виконаємо цю складну роботу, Україна одержить сучасні європейські стандарти в питаннях права, процедури свободи слова, і ми його будемо виконувати", підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування