Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Швеції: вирок Тимошенко ставить під загрозу наші відносини

Вівторок, 11 жовтня 2011, 17:03

Голова МЗС Швеції Карл Більдт вважає, що обвинувальний вирок щодо Юлії Тимошенко поставить під загрозу толерантні стосунки між Україною та ЄС.

"Ми гостро відреагували на вирок Юлії Тимошенко в Україні. Це поставить під загрозу всі наші відносини", - написав Більдт на свій сторінці у Twitter, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

Водночас МЗС Франції закликає українську владу дотримуватися європейської Конвенції про захист прав людини і основних свобод при розгляді апеляції захисту Юлії Тимошенко.

"Франція та її європейські партнери не раз висловлювали в останні кілька місяців свою заклопотаність деградацією правової держави в Україні. Вона нагадує, що це основний пункт, необхідний для укладання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною", - заявив прес-секретар МЗС Франції Бернар Валеро.

За словами речника, Париж вважає вирок Тимошенко доказом політичної мотивації її переслідування і закликає українську владу дотримуватися Конвенції про права людини при апеляції захисту.

"Вирок стосовно Юлії Тимошенко був оголошений у рамках процедури, яка однозначно не дотримувалася права захисту. Це підтверджує, що юридичне переслідування проти колишніх членів уряду Тимошенко і неї самої є політично мотивованими", - додав Валеро.

Водночас, міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні переконаний, що переговори між Євросоюзом та Україною продовжаться незалежно від вироку суду у справі Тимошенко.

Про це він сказав після зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу у Люксембурзі, що відбулася в понеділок, повідомляє у вівторок урядове агентство "Укрінформ" з посиланням на агентство AFP.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування