Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара знайшов європейців, які позитивно реагують на суд Тимошенко

Вівторок, 11 жовтня 2011, 19:06

Європа закликає поважати рішення суду у справі Юлії Тимошенко, і має намір продовжувати переговори з Україною.
 
Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, якого цитує прес-служба партії.

"Сьогодні український суд визнав Тимошенко винною. Дивною виглядає позиція вітчизняних ЗМІ, які тиражують лише критичні зауваження одних європейців, але втрачають більш зважені і обережні заяви інших європейців", - зазначив він.

"Чомусь українські ЗМІ не помітили реакцію на вирок тих представників Європи, які закликають поважати рішення українського суду і продовжувати переговорний процес з Україною далі", - повідомив депутат.

За його словами, з відповідними заявами виступили представники Франції та Італії.

У правлячій партії Франції "Союз за народний рух" закликали поважати рішення суду у справі Тимошенко, цитує Кожара партійне комюніке "Союзу".

"Я розумію емоції і реакцію, які може викликати колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на вердикт суду, озвучений суддею Родіоном Кірєєвим, але нагадую, що юридичне рішення має поважатися", - процитував "регіонал" Національного секретаря партії Давида-Ксав'є Вайса.

Національний секретар правлячої партії Франції також підкреслив: "Відомо, що юридична процедура була ініційована колишнім президентом України Віктором Ющенком, ватажком помаранчевої революції, як і Юлія Тимошенко, тобто соратником однієї політичної лінії, а не нинішнім президентом Віктором Януковичем".

Як повідомив Кожара, на закінчення свого комюніке Вайс зазначив, що процес над Тимошенко не повинен перетворитися на політичний, а її права повинні бути дотримані: "Всупереч емоціям, українцям і українському правосуддю необхідно неупереджено оцінити судовий процес у справі Тимошенко".

Нічого поганого в результаті процесу у справі Тимошенко, за словами депутата-регіонала, не побачили і в Італії.

Міністр закордонних справ цієї країни Франко Фраттіні під час переговорів зі своїми європейськими колегами в Люксембурзі заявив, що переговори Євросоюзу з Україною про підписання Угоди про асоціацію, а також про створення зони вільної торгівлі триватимуть, незважаючи на оголошений вердикт.

"Переговори про вільну торгівлю та договір про асоціацію з Києвом будуть, на щастя, продовжені. Україна - це країна, що має повноцінну можливість співпраці з Євросоюзом", - цитує заступник глави Партії регіонів Франко Фраттіні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування