ОБАМА ВИМАГАЄ ЗВІЛЬНЕННЯ ТИМОШЕНКО

Вівторок, 11 жовтня 2011, 22:01

Адміністрація президента США Барака Обами закликає звільнити Юлію Тимошенко та інших політичних лідерів та колишніх державних посадовців України.

Про це ідеться у спеціальній заяві Білого дому.

"Сполучені Штати глибоко розчаровані засудженням і вироком колишньому прем'єр-міністрові України Юлії Тимошенко з політично мотивованого кримінального переслідування", - зазначається в заяві.

"Обвинувачення проти Тимошенко й сам судовий процес над нею, так само як кримінальне переслідування інших лідерів опозиції й членів попереднього уряду, викликали серйозні побоювання із приводу прихильності української влади демократії й верховенству права", - заявили в Білому домі.

"Сполучені Штати рішуче підтримують цілі українського народу, щодо становлення демократичної і процвітаючої європейської держави, і залишаються прихильником зміцнення двостороннього співробітництва, заснованого на спільних цінностях та спільних інтересах", - зазначили в адміністрації президента США.

"Україна, однак, не може досягти цієї мети без подвоєння зусиль по захисту і зміцненню демократії та верховенства права для всіх громадян країни", - підкреслили у Білому домі.

"З цих причин Сполучені Штати закликають звільнити пані Тимошенко та інших політичних лідерів і колишніх урядовців, і вважають, що вони повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті, в тому числі у парламентських виборах наступного року", - підсумували в адміністрації Обами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...