Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурори запевняють, що свідки у справі Луценка підтверджують обвинувачення

Середа, 12 жовтня 2011, 17:03

Представник держобвинувачення у справі екс-міністра Юрія Луценка Віктор Клименко стверджує, що черговий свідок повністю підтвердив свої свідчення в прокуратурі.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Так, Клименко зазначив, що порушення в діях підсудного полягають не у факті його звернення до Кабміну з листом про нагородження водія Леоніда Приступлюка, а в тому, що Луценко своїм наказом зарахував цивільний стаж водієві в стаж, який підлягає врахуванню при обчисленні пенсії як працівнику міліції.

Також свідок Володимир Хміль, який працює в департаменті кадрового забезпечення МВС, за словами прокурора, підтвердив, що неодноразове нагородження водія Луценка відомчими відзнаками МВС проводилося з порушенням вимог наказу, який регламентує це питання, а саме – Приступлюк отримав упродовж року шість нагород при дозволених лише двох.

Втім, як повідомляла "Українська правда", у ході судового слідства Хміль пояснив, що нагородний лист готується відділом нагород та присвоєння спеціальних звань департаменту кадрового забезпечення, де і працює свідок, і відповідальність за нього несуть ті, хто його завізував.

Свідок розповів, що він особисто готував проект листа до Кабінету міністрів щодо зарахування Приступлюку цивільного стажу до міліцейського, і що така практика була і за міністрів Юрія Кравченка, Миколи Білоконя і Василя Цушка.

Водночас прокурор Дмитро Лобань стверджує, що свідок Володимир Шаповал (колишній керівник апарату МВС) теж підтвердив свої свідчення під час досудового слідства.

Коментуючи слова свідка про те, що на нього під час допиту чинився тиск, Лобань заявив:

"Ми чітко запитали свідка, яким чином на нього тиснули. Він відповів, що його допитували пізно увечері. Точний час вказувати він відмовився. За даними слідства, цей допит відбувався 7 грудня 2010 року із 19 до 20 години вечора. Тобто це не пізно вночі, як кому-то хотілося б представити".

Проте, як повідомляла "Українська правда", на суді Шаповал зазначив, що допит тривав до 23:00, а прохання перенести зустріч на інший час було відхилене.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: