Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон: дії Тимошенко повинні оцінюватися на виборах

Середа, 12 жовтня 2011, 22:43

Кримінальне переслідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко є політично вмотивованим, а винесений вирок не поважає міжнародні стандарти.

Таку заяву зробила в середу в Брюсселі Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Кримінальне переслідування Тимошенко є політично вмотивованим, а винесений вирок не поважає міжнародні стандарти в плані справедливого, прозорого та незалежного процесу", - зазначила вона.

"На жаль, її справа не єдина в Україні. Це не прийнятно для країни, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи, яка проголошує, що поділяє наші фундаментальні цінності", - заявила єврочиновник.

Ештон підкреслила, що "виборчий і політично вмотивований суд не є європейським шляхом".

"Її дії (Тимошенко під час перебування прем'єром) повинні отримати оцінку за допомогою голосування на виборах, а не в суді. Ці принципи є наріжним каменем демократії", - підкреслила вона.

Верховний представник заявила, що серед країн-членів ЄС існує одностайність щодо того, що українська влада повинна забезпечити оскарження (вироку), "без обмежень у плані можливої ​​участі у наступних парламентських виборах наступного року".

"Мені було цікаво бачити, як президент Янукович заявив, що він незадоволений Кримінальним кодексом в Україні, усвідомлюючи те, що він (кодекс) повинен бути змінений. Але якщо чесно, цього не достатньо. Це не є вибаченням для влади щодо відповідальності гарантувати процес, який повністю відповідає міжнародним стандартам", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: