Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ не змогла пред'явити обвинувачення Тимошенко

Четвер, 13 жовтня 2011, 17:37

СБУ не змогла пред'явити обвинувачення лідеру БЮТ Юлії Тимошенко.

Про це заявив її заступник Олександр Турчинов на брифінгу у четвер.

За його словами, слідчі СБУ "здійснили спробу допитати Тимошенко та пред'явити їй якісь папірці" в середу увечері, коли СІЗО залишили адвокати.

"Наші захисники були з Юлією Володимирівною до 6 години вечора, і ніяких слідчих там не було. Як тільки адвокати пішли, вони (СБУ) спробували допитати Тимошенко, і пред'явити їй якісь папірці", - сказав він.

"Юлія Володимирівна відмовилась спілкуватись з ними без захисників. На що має повне право. Тому ніяких звинувачень не пред'явлено, ніяких попередніх допитів не було, і ніяких матеріалів ніхто не вивчав", - додав Турчинов.   

Турчинов нагадав, що всі звинувачення щодо корпорації ЄЕСУ скасовані українськими судами.

Коментуючи інформацію, що нову справу порушено на підставі перевірки листа Міноборони Російської Федерації від липня поточного року, Турчинов висловив подив з того, що Росія "15 років не пред'являла офіційно якихось претензій до України".

Турчинов заявив, що термін давності у цій справі вже сплив, а якщо СБУ вважає інакше, то "у них проблем із арифметикою".

"Думаю, що вони (влада) спробують підстрахуватися, тому що або апеляційний суд (в чому я сумніваюся), або Європейський суд обов'язково скасує цей ганебний вирок по газовій справі. А це – порушення нової справи робиться для того, щоб не дати Юлії Володимирівні вийти з в'язниці", - сказав він.    

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...