Політолог: В оточенні Януковича перемогли яструби

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 09:09

Ще одна справа проти Юлії Тимошенко – за покладення боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України – порушена спеціально для Заходу.

Так думку висловив політолог Віктор Небоженко в коментарі "BBC.ua". 

"Це виключно для експортного споживання", - заявив він.

"Ця тема обговорювалась ще за часів Леоніда Кучми і не мала жодних наслідків. Чотири різних прокуратури займались цим питанням – і у них нічого не вийшло", - нагадав Небоженко.

"Той факт, що справу порушено через кілька днів після того, як було оголошено вирок, говорить про те, що українська влада наводить аргументи Заходу про те, що Юлія Тимошенко – не відомий політик, а старий корупціонер", - пояснив він.

"Українська влада не хоче визнавати помилки, і вже видно, що в оточенні Віктора Януковича перемогли яструби, які пропонують не звертати увагу на міжнародну реакцію", - додав політолог.

А в коментарі Радіо "Свобода" Небоженко сказав, що дана справа є свідченням впливу на Януковича з боку так званої "групи Льовочкіна", до якої відносять і голову СБУ Валерія Хорошковського.
 
"Ця дія СБУ вказує на те, що в оточенні Януковича перемогли люди, які налаштовані задавити опозицію будь-яким шляхом, незважаючи на реакцію Заходу", - зазначив Небоженко.

"Перемогли не просто антизахідники, а люди, які вважають, що встановлення авторитарного режиму в Україні, хоч би і ціною "залізної завіси" з Європою, – це найкращій шлях у майбутнє для України", - наголосив він.
 
У свою чергу, політолог Володимир Фесенко вважає, що владі потрібні інструменті тиску на Тимошенко, особливо, у тому разі, якщо статтю, за якою її засуджено на 7 років ув’язнення, буде декриміналізовано.
 
"Інші справи проти Тимошенко, - і газова, яка формально завершена, і дві інші, які  поки зависли, - не дають потрібного іміджевого ефекту – ефекту дискредитації Тимошенко", - сказав він.

"Пояснювати, що Тимошенко порушила закон через директиви прем’єра, а не через директиви Кабміну – це для простої людини, навіть, для західного спостерігача нічого не дає. Вони не бачать у цьому криміналу. Потрібні справи, які б дали картинку чистого криміналу", - додав Фесенко.
 
На його думку, влада також хоче показати виборцям, що Тимошенко має кошти на виплату "Нафтогазу" 1,5 мільярда гривень, до чого її зобов’язав Печерський райсуд Києва.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування