Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Венеціанська комісія: справу Тимошенко не можна було віддавати Кірєєву

Субота, 15 жовтня 2011, 18:42

Венеціанська комісія вважає, що справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко не мав розглядати тимчасовий суддя.

Як повідомили в прес-службі Венеціанської комісії, про це йдеться у висновках, прийнятих в суботу на пленарній сесії Комісії у Венеції щодо судової реформи, здійсненої в Україні в липні 2010 року.

"У Венеції було відзначено, що тимчасові судді - ті, хто повинен пропрацювати 5 років до отримання статусу постійних - не є повністю незалежними, оскільки перебувають під наглядом перед отриманням призначення", - наголошується у висновках Комісії.

"Суддя, який судив колишнього прем'єр-міністра, був, насправді, все ще тимчасовим суддею", - цитує текст Обком з посиланням на УНІАН.

При цьому підкреслюється, що питання про вирок Тимошенко не належить до компетенції Комісії, однак питання переслідування політиків відповідно до Кримінального кодексу, що реформується українським парламентом, вивчається.

У своєму документі Комісія запропонувала Верховній Раді більш чітко визначити дисциплінарну процедуру проти суддів, яка, на думку членів Комісії, є не до кінця виписаною.

Крім того, європейські експерти висловили зауваження щодо формування складу Вищої ради юстиції і повноважень Верховного Суду України, який відповідно до реформи, перестав бути судом вищої інстанції і не може втручатися в деякі справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування