Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем’єр Канади вказав Януковичу на негативні наслідки суду над Тимошенко

Понеділок, 17 жовтня 2011, 10:32

Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер занепокоєний політичним підґрунтям переслідування лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. 

Як повідомляє прес-служба Тимошенко, про це йдеться в листі Гарпера президенту України Віктору Януковичу. 

"Україна та Канада мають особливі партнерські відносини, які формувалось поколіннями українських мігрантів у Канаді. Тому я глибоко занепокоєний останніми подіями у Вашій країні, зокрема очевидною політичною вмотивованістю судового процесу проти колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко", - цитує лист прем’єра Канади прес-служба. 

Гарпер зазначає, що за оцінками численних міжнародних експертів судовий процес проти Тимошенко не відповідає загальноприйнятим нормам належної правової процедури та справедливості.

"Канада переконана, що справедлива та незалежна судова система є важливою складовою демократичного управління", - наголошує він.

"Як Ви пам’ятаєте, під час нашої спільної прес-конференції у Києві у жовтні 2010 року я закликав Україну міцно триматись її відданості демократії. Я не можу переоцінити потенціальні негативні наслідки поточного судового процесу проти Юлії Тимошенко як для майбутніх відносин України з Канадою, так і для довготривалого демократичного розвитку Вашої країни", - заявляє канадський прем’єр. 

Гарпер наголошує: "Канада залишається рішучим прихильником зусиль щодо побудови мирної, демократичної та заможної України". 

Водночас, Канадська група за демократію в Україні в листі до Гарпера пише, що "ситуація в Україні знову стала небезпечною".

"Політично вмотивовані звинувачення проти лідера опозиції Юлії Тимошенко вилились у семирічний термін ув’язнення. Якщо його буде реалізовано, ці події, безперечно, призведуть до подальших репресій в Україні", - йдеться у відкритому листі групи.

Канадська група за демократію в Україні просить канадського прем'єра "використати свій вплив, щоб переконати президента Віктора Януковича скористатись його президентськими повноваженнями та реабілітувати Тимошенко від того, що було визнано міжнародним співтовариством як політичні репресії, приховані за нібито "злочином" перевищення службових повноважень".

"Такі дії принесуть більшу користь його країні, ніж ув’язнення демократичного лідера", - переконані члени групи. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування