Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов стверджує, що Венеціанська комісія не говорила про Кірєєва

Понеділок, 17 жовтня 2011, 13:39

Ані ім'я судді Родіона Кірєєва, ані назва Печерського райсуду Києва на засіданні Венеціанської комісії не звучали.
 
Про це заявив представник України в Венеціанській комісії, "регіонал" Сергій Ківалов, коментуючи висновки Венеціанської комісії про те, що справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко не мав розглядати тимчасовий суддя.

"Висновок комісії було або навмисне перекручено опозицією, або неправильно інтерпретовано", - заявив Ківалов, повідомляє його прес-служба.
 
Представник України у Венеціанській комісії зазначив, що комісія розглядала конкретний законопроект і давала оцінку в межах його норм.
 
За словами Ківалова, на засіданні розглядалося чотири українські питання: щодо проектів законів про вибори народних депутатів, про адвокатуру, мирні зібрання, а також проект закону про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів".
 
Нардеп підкреслив, що правова оцінка судових рішень не належить до компетенції Венеціанської комісії, а рекомендації, внесені європейськими експертами, не нові і не стосуються конкретного судового процесу.
 
"Комісія вкотре рекомендувала внести ряд змін до Конституції і чинного законодавства з метою посилення принципу незалежності суддів", - пояснив він.
 
Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія, оцінюючи судову реформу, здійснену в Україну в липні 2010 року, зазначила, що "тимчасові судді - ті, хто повинен пропрацювати 5 років до отримання статусу постійних - не є повністю незалежними, оскільки перебувають під наглядом перед отриманням призначення".
 
"Суддя, який судив колишнього прем'єр-міністра, був насправді все ще тимчасовим суддею", - писали ЗМІ з посиланням на висновки, прийняті Комісією в суботу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...