Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістам показали Ландіка у віконце СІЗО

Понеділок, 17 жовтня 2011, 18:20

Групу луганських журналістів ознайомили з умовами утримання в слідчому ізоляторі депутата міськради Романа Ландіка.

У понеділок двом представникам журналістської делегації дозволили подивитися на Ландіка через віконце кімнати, де він розмовляв зі своїм адвокатом і вивчав матеріали кримінальної справи, передає "Інтерфакс-Україна".

"Він сидів до нас обличчям і щось читав, так, це той самий Роман Ландік", - підтвердив один з журналістів Лайсман Путкарадзе.

У слідчому ізоляторі заявили, що увечері 14 жовтня Ландік знаходився у своїй камері у СІЗО, і бачити його в місті не могли.

"З 24 вересня Роман Ландік залишав СІЗО один раз - 26 вересня, коли його возили в суд для визначення запобіжного заходу", - стверджує начальник Луганського СІЗО Ярослав Мазанов.

Мазанов також розповів про умови утримання Ландіка: він перебуває в чотиримісній камері, ще з трьома ув'язненими.

"Відносини з ними нормальні, рівні. Він взагалі не конфліктний", - вважає Мазанов.

За його словами, лише одного разу Ландік намагався спровокувати конфлікт з молодшим інспектором, і отримав за це стягнення: "Коли людина звикає жити в комфорті, природно, що тут у нього нерви на межі і не витримують".

Мазанов розповів, що рідні передали Ландіку телевізор.

Затриманий отримує триразове харчування і раз на тиждень відвідує лазню. Після прибуття з Харківського СІЗО він скаржився на бронхіт, але отримав лікування, і зараз його стан здоров'я в нормі.

Начальник СІЗО повідомив також, що слідство підходить до кінця, і в даний час Ландік вивчає матеріали кримінальної справи.

Як повідомлялося, 4 липня вночі в ресторані "Баккара" у Луганську Ландік побив дівчину.

Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно депутата за ч.3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу Україні.

Ландік був затриманий в Краснодарі (РФ). 11 серпня Генпрокуратура Росії задовольнила запит Генпрокуратури України від 19 липня 2011 про видачу Україна Ландіка для притягнення до кримінальної відповідальності.

27 вересня Ленінський райсуд Луганська виніс рішення про арешт депутата Луганської міської ради Ландіка на два місяці.

16 жовтня блогер Костянтин Рєуцький повідомив, що бачив Ландіка на вулицях Луганська. У міліції цю інформацію спростували.

Ландік є сином народного депутата фракції Партії регіонів Володимира Ландіка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...