Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко запевняє, що реформ під Тимошенко не буде

Неділя, 2 жовтня 2011, 12:34

Реформування системи судочинства в Україні не повинно бути прив’язано до кримінальної справи щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, коментуючи, з якими аргументами українська делегація поїде на чергову сесію ПАРЄ.

"Питання конкретної судової справи має вирішуватись в суді", - наголосив він.

"Ми можемо говорити, чи ідеальний, чи не ідеальний у нас суд, але це суд, який базується на правових нормах, які існують впродовж, як мінімум, 20 років незалежності", - зазначив міністр.

За його словами, уряд Юлії Тимошенко навіть не намагався їх змінити. Це правові норми, за якими сьогодні розглядаються справи тисяч українських громадян.

"Не буде і не повинно бути жодних виключень для будь-якої постаті – політичної, бізнесової. Але ми не говоримо: подивіться на себе, ми говоримо, що мабуть дійсно нам потрібно вносити зміни і до Кримінального кодексу, і до Кримінально-процесуального", - зазначив Грищенко.

"Але це повинно стосуватись не однієї конкретної особи, це повинно стосуватись в цілому змін системи судочинства, зміцнення засад верховенства права, але це має бути ґрунтовно, системно, і не прив’язано до когось особисто", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування