Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада зафіксувала, що соцгарантії афганцям і чорнобильцям залишаються

Четвер, 20 жовтня 2011, 11:59

Прикінцеві положення щодо скасування соціальних виплат подані в іншій редакції закону про гарантії держави щодо виконання судових рішень.

Це видно з тексту документу, розданого депутатам для голосування за законопроект у другому читанні.

"До набрання чинності законом щодо оптимізації розміру державних соцгарантій з урахуванням доходів держбюджету гарантії виплачуються в розмірах і порядку, встановлених Кабміном в межах видатків, передбачених держбюджетом на відповідний рік", - йдеться у законопроекті

"При цьому розмір державних соціальних гарантій на черговий бюджетний рік не може бути визначений меншим, ніж розмір відповідних гарантій станом на 31 грудня попереднього бюджетного року", - додається у ньому.

Як прокоментував "Українській правді" депутат Тарас Чорновіл, таким чином в законі просто "консервується фактична ситуація".

"Якщо раніше в прикінцевих положеннях відбувалося скасування усіх пільгових законів і Кабінету міністрів давалося право платити кому завгодно і скільки завгодно, на сьогоднішній день ця норма скасована", - заявив він.

"Тобто це означає, що ті ж самі чорнобильці і афганці в наступному році отримають не менше, ніж у цьому, це чітко записано в законі – але це і не дає їм гарантії, що будь-який з їхніх законів буде виконаний повністю або хоча б трошки краще, ніж виконувався дотепер", - зазначив Чорновіл.

Водночас, автор відповідної поправки Вадим Колесніченко на запитання, чи справедливо обмежувати рівень соцвиплат цифрами поточного року в умовах інфляції, відповів:

"Закони, які ухвалюються в частині компенсації, враховують питання, пов’язані з індексом інфляції, (вони) закладаються в бюджет цього року. Так і в наступному році буде закладений індекс інфляції – тобто зниження (соцвиплат) не буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування