Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд над Луценком має скінчитися до Нового року?

Четвер, 20 жовтня 2011, 16:14

Суд прискорює допит свідків у справі екс-міністра Юрія Луценка, бо є наказ закінчити розгляд до Нового року.

Таку думку в інтерв’ю "Gazeta.ua" висловив адвокат Луценка Ігор Фомін.

Захисник зауважив, що викликати свідків на засідання має секретаріат суду, а якщо вони по повістках не з'являються, може бути застосований примусовий привід.

"У нашому випадку використовують незаконні методи — за свідками бігають працівники внутрішньої безпеки МВС. Це роблять для того, щоб якомога швидше розглянути справу. Скоріш за все, поставлено завдання завершити розгляд справи по суті до Нового року", - вважає адвокат.

Фомін пояснив, що якщо буде доведено тиск на свідків, можна поставити під сумнів результат судового розслідування.

"Всі свідки, за винятком колишнього заступника міністра Михайла Клюєва, дали свідчення, які не збігалися з тим, що було сказано на досудовому слідстві. Дехто делікатно, дехто прямо пояснював, що покази давали під тиском прокуратури", - додав захисник.

Фомін зазначив, що такі дії, як і незадоволення клопотань захисту про виклик свідків, є порушенням Європейської Конвенції про захист прав людини в частині права на справедливий суд.

Проте попри те, що свідки один за одним визнають, що їхні свідчення у прокуратурі були сфабриковані, прогнози щодо вироку адвокат робить невтішні.

"Якщо влада має бажання винести обвинувальний вирок, вона отримує його будь-якою ціною", - переконаний він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: