Міліція репресує фанатів "Шахтаря" за вигуки "Слава Україні"

Середа, 26 жовтня 2011, 17:48

Фанати "Шахтаря" відмовилися підтримувати команду через репресії з боку правоохоронців.

Про це йдеться в заяві місцевих ультрас, пише "Донецк. Комментарии".

"На жаль, у зв'язку з усе більш наростаючими репресіями з боку органів МВС по відношенню до футбольних фанатів у Донецьку (ми) змушені ... припинити активну підтримку і створення будь-яких хореографій, а щоб уникнути можливих звинувачень і провокацій, утримуватися від відвідування домашніх ігор Шахтаря", - йдеться в заяві.

Футбольні фанати зазначили, що "репресії" почалися "після того, як фани київського "Динамо" "прославилися" своїм гаслом " Спасибі жителям Донбасу ... ".

"За межами стадіону у нас відбирали банери та плакати. Причому, робилося це в доволі грубій формі. Нас викликали "на співбесіди", вимагаючи відмовитися від "радикальних", "ксенофобських" і "націоналістичних" гасел і кричалок", - зазначив лідер однієї з фанатських організацій.

"Скажіть, що може бути злочинного в патріотизмі, якщо ми кричимо "Слава Україні!", а фани з іншого сектора нам відповідають "Героям слава!". А що нам накажете кричати "Слава КПРС!"Або "Партії регіонів слава!", - обурюється ультрас.
 
У свою чергу президент ФК "Шахтар. Донецьк" Рінат Ахметов після програного "Металісту" домашнього матчу відмовився коментувати вчинок донецьких фанів, але заявив, що футбольна команда і без них може чудово обійтися, враховуючи підтримку всього стадіону.

Водночас, як зазначає видання, активізацію боротьби з "проявами націоналізму" правоохоронці пояснюють тим, що наближається Євро-2012 і відповідними вимогами УЄФА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування