Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ ДОМАГАЄТЬСЯ ДОПИТУ ЛАЗАРЕНКА

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 23:38

Генпрокуратура має намір допитати екс-прем'єра Павла Лазаренка у справі щодо боргів "Єдиних енергетичних систем" Юлії Тимошенко.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Рінат Кузьмін в ефірі телеканалу "Інтер".

"Ми зверталися за допомогою (до американської сторони), дійсно. Торік я виїжджав в Сполучені Штати. Брав участь у допиті екс-прем'єр-міністра України Лазаренка", - розповів заступник генпрокурора.

"Особисто брав участь у цьому допиті в Каліфорнійській в'язниці, і цей допит тривав протягом двох робочих днів", - уточнив він.

"Загалом-то, продуктивне було відрядження, але одного такого допиту слідству мало. Нам потрібно допитувати Тимошенко, у цих справах, Лазаренка, Кириченка та інших учасників багатьох сумнівних операцій", - додав Кузьмін.

"Такий запит на розгляді компетентних органів США є", - додав він.

"Є, загалом-то, і проблеми з надання такої допомоги. Протягом року ми отримуємо або погоджуємо різні дати повторного допиту Лазаренка, але, на жаль, протягом року остаточна дата так і не названа", - розповів представник ГПУ.

"Тому ми все ж сподіваємося, що американська сторона нам допоможе розібратися в кримінальних справах, які розслідуються", - уточнив Кузьмін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування