Помер засновник Apple Стів Джобс

Четвер, 6 жовтня 2011, 08:31

Засновник і голова ради директорів корпорації Apple Стів Джобс помер у середу на 57-му році життя.

"Його блиск, енергія і пристрасть стали джерелом незліченних інновацій, які збагатили і поліпшили життя кожного з нас", - йдеться в заяві ради директорів Apple.

"Світ став незмірно кращим завдяки Стіву", - додається у ній.

Тривалий час Стів Джобс лікувався від раку підшлункової залози.

Джобс став культовою фігурою. Він представив світу кольоровий комп'ютер iMac, потім iPod і iPhone. Засновник Apple пішов із життя через день після презентації останньої моделі смартфона iPhone 4S.

Співзасновник і голова ради директорів Microsoft Білл Гейтс висловив співчуття з приводу смерті свого друга Джобса. Він вважає, що мало хто здатен дати світу те, що дав Джобс, повідомляє УНІАН із посиланням на Reuters.

Президент США Барак Обама відзначив, що засновник компанії Apple був не тільки одним з найбільших американських винахідників, він ще вмів дарувати людям радість.

"Стів був достатньо хоробрим, щоб мислити інакше, ніж усі, достатньо сміливим, щоб вірити в те, що він може змінити світ, і достатньо талановитим, щоб здійснити це. Зробивши комп`ютери персональними і вклавши інтернет в наші кишені, він забезпечив доступність інформації кожному з нас", - заявив Обама.

Засновники Facebook і Google Марк Цукерберг і Сергій Брін співчувають у зв`язку зі смертю Джобса.

Цукерберг назвав Джобса своїм наставником і другом: "Дякую, що показав нам, що створене нами може змінити світ", - наводить CNN його слова.

"Твою пристрасну тягу до досконалості відчуває кожен, хто торкався будь-якого продукту Apple. Усім нам в Google, і індустрії в цілому, тебе не вистачатиме", - заявив Брін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News