Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ вимагає прозорості суду над Пукачем

Четвер, 6 жовтня 2011, 17:10

Судовий процес у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе має бути доступним для українських і закордонних ЗМІ.

Про це заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович.

"На жаль, процес, що відновився сьогодні, залишається закритим для ЗМІ. Це викликає заклопотаність ступенем його прозорості", - заявила вона.

"У листі українській владі 13 вересня я підкреслила важливість вільного висвітлення цієї "справи десятиліття". Всі обставини, пов'язані з жорстоким убивством Георгія Гонгадзе, повинні бути оприлюднені, а причетність до нього офіційних осіб не повинна ховатися під приводом таємності", - заявила Миятович.

"Я припускаю, що деякі секретні матеріали судової справи, що відносяться до питань національної безпеки, вимагають конфіденційності. Однак марні зусилля останнього десятиліття з пошуку замовників цього вбивства вимагають від суду на цьому заключному етапі максимальної відкритості, щоб його результатам можна було довіряти", - сказано в заяві Міятович.

Представник ОБСЄ підкреслила, що тільки гласна й рішуча реакція з боку урядів на насильство щодо журналістів, і суд над виконавцями й замовниками, могла б звільнити ЗМІ від страху висвітлення гострих питань, що представляють суспільний інтерес. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: