Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна проявить інтерес, якщо Росія підключиться до натовської ПРО

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 09:59

Київ виявить "особливу зацікавленість" у тому випадку, якщо до створення системи ПРО підключиться Росія.

Про це сказав голова місії України при НАТО, посол України в Бельгії Ігор Долгов на зустрічі з журналістами в четвер, пише "Комерсант-Україна".

"В України цей проект викликатиме особливий інтерес, якщо натовська система буде будуватися разом з Росією", - сказав він.

"Якщо будуватиметься система, яка охоплює частину Європи по обидва боки України, у нас виникне природній інтерес як мінімум знати, що це буде, а як максимум – подумати про те, що якщо якийсь об'єкт буде знешкоджений над територією України, кому на голову він упаде і що з цим робити", - зазначив Долгов.

А в інтерв’ю Радіо "Свобода" він зазначив, що "консультації із росіянами тривають".

"Там, дійсно, є певна різниця у підходах, від якої залежить бути чи не бути спільній системі. Україну цікавить максимальне отримування інформації: що відбувається у цій сфері і наскільки просунулись у контактах НАТО й Російська Федерація", - сказав Долгов.

"Географічне розташування України між альянсом і Росією змушує нас цікавитися тим, що діється навколо. Але у нас поки що замало інформації, щоб говорити про практичні аспекти цієї важливої теми", - наголосив він.

Долгов уточнив, що зараз іде "обмін інформацією, що робиться і що може робити Україна, – але не більше".

"Керівництво альянсу хотіло б до саміту в Чикаго у травні наступного року завершити підготовчий етап і виробити загальне бачення щодо ПРО", - зазначив він.

"Україні цікаво все, що зміцнює глобальну безпеку. Все, що підвищує спроможність реагувати на ті прояви, проти яких створюється ця ПРО, – для України цікаво, бо це сприяє посиленню безпеки, у тому числі в національних кордонах України", - додав Долгов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: