Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" обережно шантажують Європу

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 15:35

Верховна Рада може не ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС у разі, якщо в ній не згадуватиметься про можливість членства України в Євросоюзі.

Про це заявив депутат, заступник голови Комітету ВР у закордонних справах Леонід Кожара, передає Укрінформ.

"Відсутність такого згадування порушує баланс політичних сил в Україні щодо європейської інтеграції та дасть перевагу тим, хто штовхає Україну в сторону від Європи", - вважає він.

"Це може негативно вплинути на співвідношення політичних сил у парламенті в ході ратифікації Угоди, підсиливши голоси опонентів асоціації України з ЄС. Відповідно, нам буде значно важче знайти підтримку в парламенті, коли це питання буде винесено на голосування", - сказав він.

Кожара наголосив при цьому, що Україна зацікавлена в підписанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, включаючи створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

За його словами, в Україні давно досягнуто консенсусу між представниками влади та опозиції про підтримку європейської інтеграції, з чим погоджується і більшість громадян.

"Тому для нас дуже важливо, щоб такий серйозний крок, як підписання Угоди про асоціацію, містив згадування про європейську перспективу України", - наголосив він.

На думку Кожари, включення такого пункту в угоду буде позитивно сприйнято в українському суспільстві та представниками провідних політичних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: