Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівець: "Регіони" фальсифікують вибори в Криму з залученням "криміналітету"

Неділя, 13 листопада 2011, 12:36

У "Батьківщині" заявляють про масові фальсифікації з боку Партії регіонів під час довиборів до Кримського парламенту, що відбуваються у неділю.

Так, як розповів "Українській правді" депутат від БЮТ Андрій Сенченко, влада застосовує технологію фальсифікування виборів за допомогою голосування на дому.

"Усі комісії сформовані у штабі Партії регіонів. Усього було висунуто 20 кандидатів, з них – 15 кандидатів – технічні, від сателітів Партії регіонів. 13 з них після формування комісій зняли свої кандидатури, а їхні представники залишилися в комісіях", - сказав він.

Таким чином, за словами депутата, у складі виборчих комісій не залишилося представників "ні БЮТ, ні комуністів, ні якихось інших партій, які висунули реальних кандидатів, усі члени комісій – від Партії регіонів, або її сателітів".

"Основна технологія, за якою зараз фальсифікуються вибори, - це платне голосування на дому. Приблизно по 4% виборців на округ збираються проголосувати на дому. На окремих дільницях – до 6%", - розповів Сенченко.

"Майже в усіх дільницях члени комісій проголосували за те, щоб не включати спостерігачів до команди, яка виїжджає з урною для голосування до виборців, які виявили бажання голосувати на дому. Тим самим кандидати від опозиційних партій були позбавлені можливості контролювати цей процес", - додав він.

Депутат розповів, що коли спостерігачі від їхнього кандидата намагалися на власній машині поїхати за машиною, яка везла урну для голосування на дому, "їх заблокували прямо поряд з виборчою дільницею люди явно кримінальної зовнішності і в наколках".

"Зокрема, це було на дільниці, що знаходиться в приміщенні об’єднання "Кримхолод". Там заблокували машину спостерігачів і мою машину. Чотири людини просто вперлися у бампер машини і не дали їй виїхати. У цей час машина з урнами для голосування на дому просто зникла з поля зору. Це були люди в наколках, у спортивних шапках, натягнутих нижче брів, вони взагалі нічого не пояснювали. Я написав заяву до міліції", - заявив Сенченко.

За його словами, аналогічна картина спостерігалася ще на кількох дільницях.

Крім того, за Сенченко заявив, що за їхньою інформацією, у другій половині дня буде застосовуватись "інша технологія – підвіз виборців одночасно з оплатою голосів".

За його словами, явка виборців станом на 12:30 складала 3-5% від усієї кількості виборців.

"За нашими прогнозами, явка має скласти не більше 15%. Але за такої кількості тих, що голосують на дому, вони можуть скласти до 50% від усіх, хто візьме участь у голосуванні. І це буде визначати результат", - сказав Сенченко.

"Найгірше те, що вони залучили криміналітет", - додав він.

Як відомо, у неділю у Сімферополі відбуваються довибори до Верховної Ради Криму по 13 мажоритарному округу замість депутата від Партії регіонів Олександра Ануфрієва, який помер на початку вересня.

Партія регіонів висунула в кандидати колишнього міністра охорони здоров’я АРК Сергія Доніча.

Раніше ЗМІ писали, що регіонали під час цієї виборчої кампанії відпрацьовують спеціальні технології, щоб використати їх на наступних виборах до Верховної Ради 2012 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування