Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі кажуть, що Янукович може втратити шанс, якщо не поступиться

Вівторок, 15 листопада 2011, 08:19

Президент Польщі намагатиметься переконати Віктора Януковича, що лише від дій української влади залежить майбутнє підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Таку думку висловив оглядач польської газети "Gazeta Wyborcza" Марчин Войцеховський в інтерв’ю bbc.ua.

"Ніхто не приховує, що зараз головною політичною проблемою є справа Юлії Тимошенко", - сказав він.

"І німецький та польський президенти захочуть представити європейську позицію з цього приводу, а президент Янукович зможе представити свою, українську, позицію. І тут питання, чи буде знайдено якийсь компроміс і порозуміння в цій справі", - зазначив Войцеховський.

Польський оглядач вважає нереальним підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС у разі, як українська влада не продемонструє бодай якогось поступу у вирішенні справи Тимошенко, бо, за його словами, "у Європі так не роблять", тобто не кидають за ґрати представників попередньої влади.

За словами Войцеховського, поступ у справі Тимошенко є тим політичним сигналом, якого зараз чекають і в Польщі, і в ЄС.

"Європа не буде готова піти на більші поступки, а наступні країни, які будуть головувати у Європейському Союзі – Данія і Кіпр, – не зацікавлені у європейських перспективах України", - сказав він.

"Тобто, якщо Україна хоче втрачати час і чекати рік чи й більше, щоби повернутися до цих питань, то це вибір українського керівництва", - додав Войцеховський.

Як відомо, на 15 листопада запланована участь Януковича у врочистостях до 200-річчя Вроцлавського університету, де він має зустрітися з польським і німецьким президентами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування