Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зброю в університеті крали, прикриваючись дозволом Могильова?

Четвер, 17 листопада 2011, 13:21

Зброю у Львівському державному університеті внутрішніх справ незаконно крали, а звітів про стан майна не надавали, посилаючись на "погодження" з екс-міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим.

Про це йдеться в свідченнях свідка у справі, порушеній за фактом незаконного збуту зброї, пише Мустафа Найєм у своєму блозі.

Як відомо, 13.10.2011 до МВС із ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення про недостачу майна та зброї на складі озброєння Львівського державного університету внутрішніх справ.

Того ж дня слідчим управлінням ГУМВС України у Львівській області за фактом викрадення вогнепальної зброї за попередньою змовою групою осіб порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 262 КК України.

Попередньо встановлено, що затриманий у справі М, використовуючи прорахунки в роботі добових нарядів, неодноразово безперешкодно виносив "пістолети, а розібрані автомати та кулемети виносив у пакетах та сумках через КПП, де його ніхто не перевіряв, а снайперські гвинтівки вивозив на власному автомобілі під час нічних чергувань".

Водночас в записці сказано, що ректор університету Щур свідомо саботував надсилання актів прийому-передачі майна до МВС.

"Римарчук Р.М. зазначає, що нагадувала ректору ЛьвДУВС генерал-майору міліції Щуру Б.В. про обов’язковість надсилання зазначених матеріалів до МВС України, однак отримала відповідь про те, що даний акт ним особисто буде погоджений у Міністра внутрішніх справ України", - зазначається далі в документі. 

Журналіст Мустафа Найєм звернувся з запитом до генпрокурора Віктора Пшонки з запитом, чи отримала прокуратура відповідні документи. Журналіст підозрює, що ГПУ документи не потрапили через те, що в них згадуються імена високопоставлених осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...