Яценюк запевняє, що опозиція новими правилами виборів задоволена

Четвер, 17 листопада 2011, 19:31

За прийнятим у четвер законом опозиція виграє парламентські вибори-2012.

Про це заявив лідера партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, повідомляє його прес-служба.

Як відомо, у четвер Верховна Рада прийняла закон про вибори народних депутатів.

У партії зазначають, що прийнятий закон "враховує вимоги опозиції і не дозволить сфальсифікувати голосування в 2012 році".

"Цей законопроект був вироблений в результаті роботи тимчасової слідчої комісії, яку очолив член партії "Фронт змін" Руслан Князевич. Вона була створена за наполяганням опозиції і зробила неможливим форсування прийняття законопроекту депутатів Партії регіонів, покликаного фальсифікувати вибори", - наголошується в повідомленні.

Коментуючи рішення, Яценюк підкреслив: "Це - перемога опозиції. Були чітко сформульовані вимоги опозиції, і нам вдалося домогтися виконання цих вимог".

"Більшість хотіла прийняти закон, яким вкрала б голоси виборців, як це було під час місцевих виборів. Ми не допустили прийняття цього закону і фальсифікації. За цим законом опозиція виграє парламентські вибори 2012 року", - заявив він.

"Завдяки прийняттю цього закону ми показали, що опозиція може перемагати і змушувати владу рахуватися з нашими вимогами", - підкреслив депутат від НУНС.

"Цей закон дає можливість провести демократичні вибори. Під тиском опозиції за основу був узятий законопроект, який пройшов експертизу Венеціанської комісії з урахуванням його рекомендацій і наших базових вимог, які ставила перед владою опозиція і міжнародне співтовариство", - заявив з парламентської трибуни голова фракції НУНС , член "Фронту змін" Микола Мартиненко.

"Опозиція опинилася перед обмеженим вибором: або змішана система з масштабними фальсифікаціями, як це планувала влада, або закон, який дає шанс суспільству на демократичні вибори. Ми вибрали другий варіант. На жаль, по деяким політичним позиціям досягти домовленостей не вдалося. Але з 20 вимог опозиції 17 задоволені повністю", - підкреслив він.

Як відомо, опозиція вимагала затвердити законом систему виборів 75 на 25, де 75 - пропорційна частина, 25 - мажоритарна. Також опозиція наполягала на участі блоків у виборах і знизити виборчий бар'єр.

Ці вимоги в ході голосування враховані не були.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News