Міністр пропонує припинити приватизацію житла

Неділя, 20 листопада 2011, 18:59

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк вважає за доцільне ухвалити рішення про завершення приватизації житла в Україні.

"Я хотів би, щоб депутати Верховної Ради нарешті прийняли рішення про завершення приватизації. 92% людей в державі вже приватизували, а 8% - ні. Тут необхідно прибрати всі інсинуації і прийняти це рішення", - цитує Близнюка Gazeta.ua.

За словами міністра, після цього необхідно прийняти рішення про стимулювання створення ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку).

"У наса є такі пропозиції з утеплення будинків, по устновці лічильників. Ефективний власник - це найголовніше, що дасть перспективу утримання житлового господарства", - додав він.

При цьому міністр зазначив, що для стимулювання розвитку ОСББ Мінрегіонбуд пропонує жителям, в будинках яких створені такі об'єднання, встановити лічильники теплової енергії, що дасть можливості оплачувати тільки спожиті обсяги тепла.

"Ми говоримо: ми вам даємо лічильник без відсотків. Ви платите 300 грн. Сьогодні за теплопостачання, завтра ви отримуєте лічильник. Ви будете платити 250 або 200 грн., А інше ви повертаєте, і через 1,5 року - повна окупність цього приладу ", - пояснив Близнюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News