Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьку не вистачає готелів. Допоможуть чартерними перевезеннями?

Понеділок, 21 листопада 2011, 16:24

Голова мiсцевого органiзацiйного комiтету Євро-2012 в Українi Маркiян Лубкiвський сподiвається, що в Українi не буде серйозних проблем iз розмiщенням вболiвальникiв та офiцiйних осiб УЄФА пiд час чемпiонату Європи з футболу 2012 року.

"У всiх мiстах-господарях триває будiвництво готелiв, законтрактованих для Євро", - сказав вiн на прес-конференцiї в понедiлок у Києвi, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лубкiвський зазначив, що найпроблемнiшим є питання розмiщення у Донецьку, але його поступово вирiшують за рахунок тих готелiв, якi було побудовано i якi здають в експлуатацiю останнiм часом.

Вiн звернув увагу на те, що до Донецька iснують пiдвищенi вимоги, оскiльки там вiдбуватимуться чвертьфiнальнi та пiвфiнальнi матчi Євро-2012.

На його думку, оскiльки Донецьк не є туристичним центром, i там є проблеми з готельними номерами, то буде органiзовано чартернi перевезення для всiх, хто захоче потрапити на матчi в Донецьку.

Директор турнiру УЄФА i Євро-2012 в Українi зазначив, що не бачить великих проблем iз розмiщенням вболiвальникiв та офiцiйних осiб УЄФА у Києвi.

За його словами, вимоги для розмiщення цiльової групи УЄФА становить 7 тис. 300 номерiв у п'яти-, чотирьох- i тризiркових готелях.

"Сьогоднi ми перебуваємо на рiвнi 6500 (номерiв ), керiвництво Києва обiцяє нам 8000", - сказав вiн.

Говорячи про Львiв, Лубкiвський звернув увагу на те, що Львову дуже допомагає наявнiсть поруч мiста Трускавця, разом iз його курортними можливостями, i найголовнiшим є органiзацiя транспортного сполучення мiж цими мiстами.

Крiм того, за його словами, немає великих проблем i в Харковi.

"Загальна тенденцiя в усiх мiстах така, що у нас надлишок номерiв у тризiркових готелях, достатньо у чотиризiркових i є певний дефiцит у п'ятизiркових", - сказав вiн.

Лубкiвський вважає, що основна маса вболiвальникiв європейських футбольних збiрних розмiститься в готелях на рiвнi вiд однiєї до трьох зiрок.

"Уболiвальники переважно є людьми не дуже вимогливими, i тому ми розраховуємо, що основна маса розмiститься в готелях на рiвнi однiєї-трьох зiрок", - сказав вiн.

За його словами, в українських мiстах є величезна кiлькiсть рiзноманiтних курортiв, санаторiїв, гуртожиткiв ще радянських часiв, якi використовуватимуть для розмiщення вболiвальникiв.

Водночас вiн наголосив, що iнформацiя про наявнiсть таких мiсць має бути доступною для охочих вiдвiдати Україну пiд час Євро-2012.

Крiм того, Лубкiвський зазначив, що керiвництво МОК спiльно з мiстами-господарями неодноразово зверталося до власникiв усiх готелiв з вимогою, щоб цiни на номери, на перiод проведення чемпiонату, були адекватними рiвню готелiв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування