Ахметов задешево визнаний покупцем "Західенерго"

П'ятниця, 25 листопада 2011, 10:20

Компанія Ріната Ахметова ДТЕК визнана покупцем 45,103% акцій ПАТ "Західенерго" лише на 100 тис. грн. вище за стартову ціну.

Про це йдеться у повідомленні Фонду державного майна.

Учасником конкурсу було запропоновано за пакет акцій 1 932 100 тис. грн., що вище за стартову ціну на 100 тис. грн.

Рішення ухвалила конкурсна комісія з продажу акцій ПАТ "Західенерго" відповідно до "Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств", а саме, стосовно процедури проведення конкурсів з одним учасником.

"ДТЕК, який зареєстрований на Кіпрі, згоден виконати всі фіксовані умови конкурсу. Покупець пропонує за цей пакет акцій 1 мільярд 932 мільйона 100 тисяч гривень, тобто на 100 тисяч гривень більше, ніж було зазначено в нашому інформаційному повідомленні", - сказав глава фонду Олександр Рябченко.

Водночас, Фонд державного майна України звернеться до компанії ДТЕК з пропозицією дати згоду на перегляд ціни 45,103% акцій ПАТ "Західенерго" із застосуванням незалежної оцінки.

У разі згоди учасником конкурсу з проведенням незалежної оцінки пакета, ФДМУ оголосить конкурс з відбору оцінювача. Ціна продажу пакета не може бути нижчою за запропоновану учасником конкурсу.

За словами Рябченка, така процедура може бути використана, якщо у конкурсі брав участь тільки один учасник.

Також, як повідомив глава ФДМ, у процесі розгляду документів, наданими до Фонду, було встановлено, що покупець повністю відповідає вимогам, зазначеним в інформаційному повідомленні щодо діяльності підприємства, розкриття інформації про засновників і відсутності державної частки.

Нагадаємо, Фонд державного майна 17 листопада отримав тільки одну заявку з продажу 45,103% акцій ПАТ "Західенерго".

Холдинг ДТЕК Ріната Ахметова до конкурсу вже володів 25,06% акцій ПАТ "Західенерго".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування