Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко презентував свою партію в Брюсселі

Субота, 26 листопада 2011, 08:08

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко представив в Брюсселі свою політичну силу як партію європейського типу.

У свою чергу представники ЄС говорили про стурбованість процесами в Україні і висловлювали надії на те, що наступні парламентські вибори пройдуть відповідно до демократичних стандартів.

"Ми почули, що процеси, які відбуваються в Україні, викликають велику тривогу. Але разом з тим, ми також почули і те, що тема України залишається однією з ключових - Україна важлива", - сказав Кличко після закінчення свого першого візиту до Брюсселя в інтерв'ю журналістам.

"Представники ЄС готуються до саміту, і вони сподіваються, що на саміті будуть прийняті конкретні рішення. М'яч на боці України. Вони готові допомагати, але проведення реформ - це відповідальність України і наше домашнє завдання", - зазначив він.

Кличко, зокрема, провів зустрічі з європейським комісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, керуючим директором з питань Європи та Центральної Азії Європейської служби зовнішньої діяльності Мирославом Лайчаком, президентом Європейської народної партії Вілфредом Мартенсом.

Відповідаючи на питання про очікування Брюсселя від української опозиції, лідер партії повідомив, що європейська сторона говорила про необхідність консолідованої позиції опозиції. "Ми (партія "УДАР") хочемо збиратися навколо конкретних дій, а не гасел", - підкреслив він.

Також, за словами Кличка, в ході кожної з зустрічей порушувалося питання майбутніх парламентських виборів і необхідності присутності на них спостерігачів з ЄС.

Водночас єврокомісар Штефан Фюле вітає зусилля Кличка, спрямовані на об'єднання громадян України навколо європейських цінностей.

Про це йдеться в коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" після закінчення зустрічі з Кличком, яка пройшла в п'ятницю в Брюсселі.

Крім того, комісар підкреслив, що громадянське суспільство і опозиція повинні грати важливу роль в Україні для успішного проходження європейського курсу.

Фюле знову відзначив прихильність ЄС поглибленню відносин з Україною і завершенню Угоди про асоціацію.

"Вітаючи прийняття закону про вибори українським парламентом, комісар Фюле в той же час висловив глибоку стурбованість ЄС щодо того, що верховенство права не застосовується систематично в Україні", - йдеться в коментарі.

Зокрема, він підкреслив, що "процедурні недоліки у поточних судових процесах над представниками опозиції були симптомами політично мотивованого правосуддя і підривали основні європейські цінності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування