Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС кажуть, що європейську перспективу України визнають всі

Субота, 26 листопада 2011, 14:19

Усі європейські політики визнають, що в України є європейська перспектива. Питання лише в тому, коли вона буде зафіксована і як.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" заявив заступник міністра закордонних справ, глава делегації України на переговорах з ЄС щодо Угоди про асоціацію Павло Клімкін.

"У мене було дуже багато різних розмов, але я ніколи не чув, що Україна не зможе в майбутньому стати членом ЄС. Навіть від німців. Вони чітко кажуть: членство України є, швидше, питанням часу і розуміння німецьким суспільством процесів розширення і звикання до нових країн — членів ЄС", — підкреслив заступник міністра.

За його словами, поки що всі розширення ЄС принесли економічну вигоду всьому ЄС, у тому числі і його "старим" членам.

Клімкін також погодився з точкою зору, що навіть якби з демократією в Україні був повний порядок, навіть якщо б не було "справи Тимошенко", "перспективу" Україні все одно не дали б.

"ЄС і суспільство кожної країни-члена повинні бути готові до подальшої хвилі розширення. Ця готовність не спостерігалася ні п’ять років тому, ні рік тому. І це пов’язане не з Україною як такою, а з тим, як саме розвивається Євросоюз", - вважає дипломат.

Він також підкреслив, що питання про перспективу членства України в ЄС не виникло в самому кінці переговорів щодо Угоди про асоціацію — воно піднімалося завжди.

"Щоразу (і це зафіксовано в усіх звітах про переговорний процес) ми обговорювали формулювання, як, наскільки глибоко європейська перспектива може бути відображена в тексті Угоди", - сказав   Клімкін.

За його словами, політичне рішення Євросоюзу щодо готовності до подальшого розширення спричинить і великі фінансові витрати. Для того щоб інтегрувати Україну, ЄС доведеться виділити досить значні фінансові ресурси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування