Президент Польщі: доведеться стиснути зуби та почекати

Неділя, 27 листопада 2011, 17:18

Приєднання України до ЄС може зайняти більше часу, ніж планувалося раніше, через проблеми з дотриманням українською владою демократичних стандартів.

Таку думку висловив президент Польщі Броніслав Коморовський в інтерв`ю польському виданню Gazeta Wyborcza напередодні свого одноденного візиту в Україну, повідомляє УНІАН.

Він назвав "серйозним бар`єром" євронтеграції України досі невирішену справу ув`язненої вже майже чотири місяці екс-прем`єра Юлії Тимошенко, зауваживши, що деякі з 27-ми країн ЄС використовують це як причину відмовити українцям у приєднанні.

"Я сказав це президентові Януковичу. Можливо, доведеться стиснути зуби та почекати. Ніхто не говорив, що з Україною буде легко", - сказав Коморовський.

Польський президент нагадав, що Польща багато років намагається допомогти Україні приєднатися до Євросоюзу, відзначивши, що українська влада досягла певного процесу на цьому шляху, і більшість українців хочуть інтеграції з ЄС, а не Росією.

"Треба переконувати Україну, аби через договір про асоціацію вона взяла на себе обов’язок виконання усіх принципів, результатом яких є демократизація та незалежність судів. Я постійно це роблю", - зазначив Коморовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News