У Донецьку під час розгону наметового містечка загинув інвалід

Неділя, 27 листопада 2011, 18:50

При штурмі міліцією наметового містечка чорнобильців у Донецьку загинула людина.

Як повідомив "Українській правді" народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Михайло Волинець, шахтар-інвалід Геннадій Конопльов загинув о 19:10.

За словами депутата, працівники міліції "за участю бандитських формувань у цивільному" почали штурмувати містечко й завалили армійський намет, який був наданий мітингувальникам МНС області.

"Коли повалили намет, у ньому задимівся генератор. Люди опинилися під заваленим наметом, і Конопльова затоптали", - розповів Волинець.

Загиблий не був чорнобильцем, він був головою ветеранської організації учасників війни і дітей війни міста Родинського на Донеччині, членом партії "Батьківщина". Близько тижня знаходився в стані голодування.

За словами депутата, "Швидка" забрала Конопльова вже без ознак життя.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", о 19.00 близько 30 правоохоронців, не пред'явивши жодних документів, увірвалися в наметове містечко і звалили великий намет.

Пізніше біля Управління пенсійного фонду сталася бійка між інвалідами-чорнобильцями та працівниками міліції.

Як повідомляє кореспондент агентства, чорнобильці пішли на штурм Управління пенсійного фонду, коли дізналися, що від серцевого нападу помер мітингувальник, постраждалий після зносу намету.

"Одному інваліду стало погано ... він помер у швидкій допомозі", - повідомив один з активістів Володимир Деркач.

Як повідомляється, правоохоронці забрали з собою намет, 2 печі-буржуйки, а також генератор.

Решта інвентаря залишилася лежати на землі. Решту наметів не чіпали, передає кореспондент агентства.

Разом з тим, як повідомляє УНІАН, наразі близько 50 чорнобильців, які залишилися на території наметового містечка, заявили про те, що не залишать це місце доти, доки до них негайно не прибуде губернатор Донецької області Андрій Шишацький.

"Ми нікуди звідси не підемо, поки не приїде Шишацький. Відбулося відкрите, неприховане, бандитське беззаконня. Влада показала своє справжнє обличчя", - сказав учасник акції, голова Донецької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування