Депутатам купили п’ять сотень найдорожчих ноутбуків

Понеділок, 28 листопада 2011, 10:21

Управління справами апарату Верховної Ради за результатами тендерів 21 і 24 листопада уклало низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 8,61 млн. грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", інформують "Наші гроші".

ТОВ "КПІ-Сервіс" обрано постачальником 485 ноутбуків на загальну суму 5,49 млн. грн. Кожен комп’ютер вартістю 11,3 тис грн. має встановлену пам’ять не менше 4 Гб і діагональ монітора 23 дюйми.

Нагадаємо, днями голова парламенту Володимир Литвин повідомив про підтримку рішення про перехід Ради на електронний документообіг.

За його словами протягом однієї сесії на друк законопроектів йде 20 тон паперу, а з врахуванням роботи, зарплати та експлуатації копіювальної техніки це коштує близько 400 тис грн. за одну сесію.

Протягом каденції ВР проводить 10 сесій. Тому друк законопроектів протягом цього часу коштує 4 млн грн., що на півтора мільйони дешевше, ніж придбані ноутбуки.

Водночас, як повідомляє видання, парламентська автобаза заплатить 63 тис грн. ПрАТ "Українська транспортна страхова компанія" за обов’язкове страхування цивільної відповідальності власників 188 наземних транспортних засобів.

Застраховано іномарки Mercedes-Benz S 500, Volkswagen Phaeton, Toyota  land cruiser, Шкода Октавія, Volkswagen LT 35, Опель Омега, Тойота Камрі 3.0 А/Т та інші.

Також управління справами Верховної Ради за 2,70 млн. грн. придбало у ТОВ "Компанія Глорія ЛТД" вузли та приладдя для фотокопіювальних апаратів і за 360 тис грн. замовило парламентському видавництву друкування бюлетенів, збірників, нормативно-правових актів тощо – 56 од., 2 од., 2500 од.

У свою чергу депутат від НУНС Ірина Геращенко заявила, що має намір відмовитись від такого ноутбуку.

"Вважаю, що можна було б вийти з ініціативою, аби поки що в період економічної кризи депутати працювали на своїх ноутбуках чи планшетах. Мої спостереження - всі письменні і притомні колеги їх мають і спокійно б відмовилися від закупівлі цих дорогих компів", - написала вона у Facebook.

"Принаймні, я планую так зробити - у мене є і ноутбук, і планшет, нехай ті гроші заощадять для інших потреб, більш нагальних", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...