Депутати купили комп’ютери на вісім мільйонів, "щоб забезпечити повну відкритість"

Понеділок, 28 листопада 2011, 15:01

Придбання нових ноутбуків для депутатів Верховної ради необхідно, щоб забезпечити повну відкритість, прозорість і підзвітність парламенту перед виборцями.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Придбання сучасних засобів... дозволить покращити оперативність і якість законотворчої роботи, підвищити рівень використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у Верховній Раді, забезпечити повну відкритість, прозорість і підзвітність парламенту перед виборцями", - пише прес-служба.

Як йдеться у повідомленні, окрім 485 мультимедійних комплексів Управління справами ВР придбала 446 багатофункціональних пристроїв ("3 в 1": функції принтера, сканера, копіра).

За даними прес-служби ВР, на даний час майже 70% засобів комп´ютерної техніки (понад 1400 з 2100 комплектів), "як фізично, так і морально застаріли, оскільки були придбані протягом 2000 - 2005 років".

"Стовідсоткова фізична зношеність засобів... не дозволяє звертатися до сервісних центрів виробників щодо ремонту, оскільки і сама техніка, і запасні частини до неї, вже зняті з виробництва", - пише прес-служба.

"У травні 2011 року Комітетом з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності було прийнято колегіальне рішення щодо спрямування бюджетних асигнувань, передбачених раніше на компенсацію житлового забезпечення народним депутатам України, на придбання нової комп´ютерної техніки", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як обіцяють у ВР, після оновлення парку комп´ютерної техніки народних депутатів виведені з експлуатації комп´ютери (2006 року) пройдуть профілактичні роботи і будуть встановлені в структурних підрозділах апарату ВР.

Нагадаємо, в понеділок заступник глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді Вадим Колесніченко заявив, що чорнобильці можуть не розраховувати на виплати боргів держави, оскільки в бюджеті немає таких грошей.

Як відомо, в неділю ввечері в Донецьку під час ліквідації акції підрозділами МВС помер 70-річний шахтар-інвалід Геннадій Конопльов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування