Януковичу посилили охорону через небезпеку – джерело

Четвер, 3 листопада 2011, 07:33

Джерела в спецслужбах підтверджують, що є дані про закупівлі зброї для нападу на владні структури.

Про це вони неофіційно розповіли газеті "Сегодня", коментуючи слова президента про те, що опоненти влади скуповують зброю для нападів на органи влади.

"Про те ж говорять і останні події у Львові, Харкові й інших містах, де були скандали з продажем зброї або виявленням арсеналів", - сказав співрозмовник газети.

Він додав, що йдеться й про загрози безпеці першої особи держави та інших керівників країни.

"Про це свідчить оперативна інформація, яка надходить у правоохоронні органі. Це не чутки з базарів. Це дані від перевірених людей", - підкреслив співробітник спецслужби.

"У зв'язку з цим заходи щодо охорони перших осіб посилені", - повідомив він.

Офіційно у Службі безпеки України коментувати заяву Віктора Януковича поки не стали. У МВС не володіють такою інформацією.

Між тим, екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко в коментарі "Сегодня" сказав, що загрози для президента справді існують:

"Розгортається спецоперація з відсторонення Януковича від влади, у чому зацікавлені як зовнішні, так і внутрішні сили. Віктор Федорович неугодний багатьом – тим, що не побоявся дати хід кримінальним справам проти колишніх керівників країни".

В опозиції ж уже заявили, що заяви Януковича – спроба виправдати майбутні репресії проти супротивників режиму.

"Потрібно негайно проводити психіатричну експертизу президента, тому що це погано закінчиться. Так само починалися репресії проти інакомислячих у 30-ті роки минулого сторіччя", - сказав БЮТівець Сергій Соболєв.

Один із колишніх керівників спецслужб зазначив: "Звісно, в українському суспільстві є невдоволення. Але передумов для організованих нападів на держоргани в нашій країні, на щастя, поки немає".

"Інша річ, що зараз влада може спробувати просто "перемкнути" увагу суспільства на проблему екстремізму, щоб виправдати майбутнє закручування гайок. Але на тлі загальної втоми суспільства така політика саме й може спровокувати справжні народні збурення", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування