Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівський губернатор пішов через стадіон і освистання Януковича?

Четвер, 3 листопада 2011, 08:21

Екс-голова Львівської облдержадмінітрації Михайло Цимбалюк їхав до Києва, уже знаючи, що прем'єр розкритикує його роботу, і йому запропонують звільнити посаду.

Про це розповіло газеті "Комерсант-Україна" джерело в найближчому оточенні Цимбалюка.

"Для Києва останньою краплею стало відкриття стадіону у Львові. Мало того, що до початку церемонії роботи на об’єкті не були завершені, так публіка ще й освистала привітальну промову президента", - пояснило джерело.

На думку депутата Львівської облради Олександра Старовойта ("Наша Україна"), причин для звільнення львівського губернатора накопичилося достатньо.

"Цимбалюк втратив контроль над областю в економічній сфері, він не зумів досягти єдності з місцевими бізнесменами з метою розвитку регіону. А політично втрата контролю над областю сталася після подій 9 травня – тут він продемонстрував свою бездіяльність як губернатор", - сказав Старовойт.

У свою чергу представники львівської організації ВО "Свобода" вважають, що причиною відставки послужили саме економічні показники. 

Як відомо, 2 листопада президент підписав указ про звільнення запорізького й львівського губернаторів Бориса Петрова й Михайла Цимбалюка.

Новим головою Львівської ОДА Віктор Янукович того ж дня призначив Михайла Костюка, який із грудня 2008 року до березня 2011 року очолив "Укрзалізницю".

За словами радника президента Ганни Герман, Цимбалюк, який пропрацював губернатором 11 місяців, сам подав заяву про відставку після завершення засідання Кабінету міністрів, на якому його діяльність розкритикували.  

Цимбалюк уже подавав у відставку після масових зіткнень у Львові під час святкування Дня Перемоги, але тоді президент залишив його на посаді. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування