Журналісти, побиті "Барсом" під Радою, поскаржились Пшонці

Четвер, 3 листопада 2011, 16:54

Під час акції протесту біля Верховної Ради постраждали представники ЗМІ.

Про це повідомив кореспондент газети "Коммерсантъ. Украина" Валерій Кучерук, пише "Телекритика".

За його словами, правоохоронці, незважаючи на те, що журналісти і фотографи показували медійні посвідчення, грубо відтісняли їх разом з натовпом протестувальників, переступаючи через людей, які впали на землю. Зокрема, фотографа Максима Требухова били по ногах, він впав, вдарився головою і забив ребро.

Фотограф Требухов особисто підтвердив, що постраждав під час акції.

"У мене як мінімум тріщина ребра. Правоохоронці брутально поводилися з представниками ЗМІ. Я бачив, як вони били їх ногами, били по камерах, зокрема пошкодили камеру РІА "Новости". Це при тому, що ми наголошували, що представляємо ЗМІ і показували їм свої посвідчення", - сказав він.

Як відомо, під час акції затримано керівника прес-служби Київської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Кирила Бабенцова та журналіста партійної газети Едуарда Ігольнікова.

"Едуарда було брутально побито. Свободівців тримають в автозаку. Наразі невідомо, куди їх везтимуть. Деталі з'ясовують", - ідеться на сайті.

***

Кучерук подав до Генпрокуратури заяву про перешкоджання його законній професійній діяльності під час акцій протесту.

Журналіст просить порушити кримінальну справу стосовно очільника Міністерства внутрішніх справ Анатолія Могильова за ст. 45 закону України "Про інформацію" та відповідною статтею Кримінального кодексу.

Заява передана до приймальні громадян в присутності керівника прес-служби Генпрокуратури Юрія Бойченка. Заява зареєстрована за № 37 від 3 листопада 2011 року.

За словами Кучерука, Бойченко запевнив його, що заяву скерують до прокуратури міста Києва за територіальною ознакою події, а відповідь заявнику буде надана у встановлений законом термін протягом 30 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...