Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" Зубик каже, що не причетний до скандальної "Лівели"

Середа, 30 листопада 2011, 10:34

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубик заперечує свою причетність до фірми "Лівела", яка завозила бензин та нафтопродукти і не сплачувала податки.

"Ні. Абсолютно", - заявив Зубик дописувачу "Економічної правди" в кулуарах парламенту на запитання, чи причетний він до "Лівели".

На запитання, чи знайомий він із Назаром Городецьким, який був представником "Лівели" на засіданні парламентської слідчої комісії, Зубик відповів: "Знайомий. Тому що він є один з помічників моїх (як депутата). Їх є 40 чоловік. З ним особисто знайомий точно".

"Він досить відомий юрист на Західній Україні… Як юрист дуже багатьом допомагає в якихось питаннях. Я не заперечую, щоб він займався якоюсь діяльністю. Нічого в тому поганого нема", - зазначив депутат.

На запитання, чому його прізвище пов’язують із "Лівелою", Зубик відповів: "Нє… Слухайте… Можна сказати, що від сьогодні чи ще раніше, коли Ви почали писати про "Лівелу", Ваше прізвище можна пов’язувати з замовниками, які є конкурентами тої ж "Лівели". Давайте про це будемо говорити".

"Давайте будемо говорити про пільги, які дають сільському господарству. Що це теж змова. Давайте будемо говорити про змову щодо пільг, які надають шахтарям", - додав він.

На зауваження, що в випадку "Лівели" йдеться про 3 мільярди гривень збитків для бюджету за рік, Зубик обурився: "От скажіть, будь ласка, а чому ви називаєте збитками це?".

На відповідь, що "Лівела" не доплатила до бюджету акцизи, збори, він парирував: "Пільги сільському господарству теж збитки? Пільги шахтам - теж збитки?".

За словами Зубика, якщо "Лівела" завезла нафтопродукти і не сплатила збори "незаконно, то це можна назвати збитками, а може навіть крадіжкою" – але треба з’ясувати, чи було це незаконно. Він зазначив, що "Лівела" мала "преференції".

На зауваження, що в звіті тимчасової слідчої комісії з "Лівели" у першому пункті йдеться про шкоду у 3 мільярди Зубик заявив: "Ну, я читав той звіт. Там написано, що є недоречності законодавства. Але чомусь дуже дрібним шрифтом".

"А потім написано, що у журналістів є якісь докази. Прошу, журналісти, надайте ці докази. Адже протягом всієї вашої кампанії, яку ви ведете, всі ваші докази зводяться до якихось зовсім сторонніх речей. Про те що, ага, раз Зубик в Україні, а Городецький теж з України і теж зі Львова. Ну значить цей… Ну ви дослідіть факти", - заявив "регіонал".

На зауваження, що його приймальня знаходиться в одному будинку з фірмою "Інтергалбуд", директором якої є Городецький, Зубик відповів, що то – бізнес-центр, у якому присутні компаній 20-ть, а Городецький – адвокат і власник юридичної кампанії.

Зубик сказав, що сам він до "Інтергалбуду" не має "зараз" жодних стосунків, і до фірм "Лівела" і "Тайстра" (остання започаткувала "Лівелу", її директором колись був Городецький) "не мав ніяких стосунків".

Водночас, він визнав, що експерти, на думку яких він спирається, "одностайно кажуть, що так, є прогалини у законодавстві" у випадку з "Лівелою".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
Усі новини...
Реклама: