Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура доручала американцям вибити з Тимошенко гроші

Середа, 30 листопада 2011, 19:44

Генеральна прокуратура України видавала американській компанії Universal Trading and Investment Company доручення на повернення до України коштів, виведених корпорацією ЄЕСУ.

Відповідні доручення має в своєму розпорядженні "Українська правда".

Як відомо, компанія UTICo подала позов до Південного округу Нью-Йорка проти екс-керівника "Єдиних енергетичних систем України" Юлії Тимошенко з вимогою виплатити 18 мільйонів доларів боргу ЄЕСУ.

Документи були підписані в 1998 році тодішнім в.о. генерального прокурора Богданом Ференцом. Наразі Ференц є адвокатом Юлії Тимошенко в декількох кримінальних справах.

"Генеральна прокуратура України цим довіряє американським адвокатам Пітеру Дж.Куку та Джозефу Б.Гріну, які представлені Генеральній прокуратурі фірмою UTICo, надавати допомогу Генеральній прокуратурі України та представляти її в різних правових питаннях за межами України відносно пайщиків та авуарів корпорації ЄЕСУ...", - ідеться у довіреності Ференца від 14 травня 1998 року.

Також Ференц обіцяв UTICo комісію в розмірі 12% від усіх грошей, повернутих в Україну.

Наступник Ференца на посаді генпрокурора Михайло Потебенько розширив сферу застосування компанії UTICo.

Зокрема, їх було залучено на процеси з повернення в Україну ресурсів, виведених екс-прем’єром Павлом Лазаренком і його правою рукою Петром Кириченком.

Задачею UTICo, яка судилася з ЄЕСУ на території США, було довести, що Лазаренко і Кириченко виступають кінцевими співвласниками ЄЕСУ, і таким чином отримати з них гроші.

"Я, Михайло Олексійович Потебенько, генеральний прокурор України, уповноважую фірму UTICo на підставі зібраної інформації і встановлення власності в США громадян України Кириченка Петра Михайловича і Лазаренка Павла Івановича, придбаної ними за кошти, отримані незаконним шляхом... організувати і забезпечити проведення у США правової роботи для винесення судового рішення про заборону відчуження такої власності та для подальшого представлення матеріальних вимог України на ці авуари", - ідеться у довіреності за підписом Потебенька від 30 квітня 1999 року.

11 серпня 1999 Генпрокуратура також уступила фірмі UTICo 12% від повернутих до України коштів.

Детальніше читайте в статті "Американський фронт проти Юлії Тимошенко".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування