Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США попереджають, що Янукович перейшов червону лінію

Субота, 5 листопада 2011, 09:34

У країнах Заходу може сформуватися вкрай негативна думка про Україну, як про країну, в якій не дотримуються демократичних норм.

Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав Говард Дін, колишній кандидат від демократів у президенти США і нинішній член ради директорів Національного демократичного інституту.

"Існує ризик, що про Україну почнуть думати як про Білорусь. Дуже важливо, щоб цього не сталося", - зазначив він.

"Україна дуже важлива для Сполучених Штатів, але ще більше — для Європейського Союзу. Тому ми — США та ЄС — у цій боротьбі разом, і хотіли б залишатися разом з вами. Але зараз здається, що Україна нас відштовхує", — сказав Дін.

"У західних демократіях переслідування політичних опонентів — це та червона лінія, за яку не можна заходити... Ми не віримо в те, що однопартійна система може бути успішною. У довгостроковій перспективі такого не може бути ані в політичній сфері, ані в економічній. Тому ми дійсно досить чутливо ставимося до подій в Україні", — підкреслив Дін.

"Ви повинні розуміти: Європа хоче партнерства з Україною. Але вона ніколи не піде на це партнерство, поступаючись своїми демократичними принципами та стандартами. Тому якщо ситуацію із засудженням Тимошенко не буде виправлено, я сумніваюся, що всі 27 країн Європейського Союзу ратифікують угоду про асоціацію", — сказав він.

При цьому Дін вважає низькими шанси на те, що угоду про асоціацію між Україною і ЄС буде підписано в грудні і парафовано усіма членами Євросоюзу, якщо Тимошенко і надалі знаходитиметься у в'язниці.

"Думаю, що шанси невеликі. Але навіть якщо Євросоюз і підпише з Україною угоду про асоціацію, то доти, доки у вашій країні залишаються політичні в’язні, неможливо буде вести мову про лібералізацію візового режиму. При цьому обов’язково матиме місце зниження рівня західноєвропейських інвестицій в українську економіку", — відзначив він.

"Думаю, ваша країна стоїть на роздоріжжі. Після вироку Тимошенко імідж вашої країни на Заході дуже постраждав, і в довгостроковій перспективі це зашкодить їй економічно. Тепер погляди прикуті до виборчого законодавства України", — сказав Дін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...