Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідство розбирається з нестиковками у свідченнях Пукача

Понеділок, 7 листопада 2011, 14:31

У ході судового слідства усуваються розбіжності у свідченнях екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача.

Про це сказала журналістам представник інтересів удови Георгія Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Продовжуємо усувати розбіжності у свідченнях Пукача на різних етапах досудового слідства й у судовому засіданні", - сказала вона.

"Сьогодні він розповів, що незадоволений якістю свого захисту", - зазначила Теличенко.

"Однак на конкретні запитання, чи заявляв він про недовіру до захисників або користувався правом відмовитися від них, він відповідав: "Ні", - сказала вона.

"Таким чином інакше, як спекуляції, ці заяви підсудного Пукача оцінити не можна", - зазначила Теличенко.

За її словами, мета слідства – установлення причин таких розбіжностей у свідченнях Пукача: чи чинився на нього тиск, чи ж він за власним бажанням змінив свої свідчення.

Теличенко також зазначила, що засідання суду проходять по понеділках і четвергах.

"Пукач дуже повільно відповідає на запитання, весь час намагається розповісти про те, про що його не запитували... З урахуванням того, як підсудний відповідає на запитання, ще тиждень або два триватиме процес усунення розбіжностей у свідченнях", - сказала вона.

Після цього етапу слідства суд перейде до допиту потерпілих, цивільних позивачів, а потім до вивчення доказів – допиту свідків, дослідження письмових доказів.

Теличенко наголосила, що Мирослава Гонгадзе дасть свої свідчення, коли настане відповідний етап судового слідства.

Як відомо, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту.

У 2009 році в Київській області знайдені рештки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

У цій справі були засуджені 3 екс-співробітників міліції. Замовником убивства Гонгадзе Генпрокуратура назвала покійного екс-голову МВС Юрія Кравченка, а Пукача вважають виконавцем.

Пукач тривалий час був у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, у липні 2009 року він був затриманий і відтоді перебуває під вартою.

Тепер у справі Гонгадзе проходить і екс-президент Леонід Кучма, якого підозрюють у причетності до вбивства журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування