Міліція зупинила колону протестувальників і не пускає до Ради

Четвер, 1 грудня 2011, 10:10

Працівники міліції перешкоджають учасникам Громадянського руху Вперед! підійти до будівлі Верховної Ради для того, щоб провести акцію "Переоблік влади".

Як повідомили у прес-службі організації, колону мітингувальників, які рухалися від метро Арсенальна, двічі зупиняли на шляху до Верховної Ради.

Перший раз навпроти готелю Київ працівники міліції зупинили колону і дуже ретельно перевіряли документи, намагаючись знайти зачіпку для заборони.

Після цього вже майже біля парламенту учасникам акції показали копію постанови суду, якою заборонено проводити будь-які акції, починаючи з 29 листопада.

"У копії документу, яку продемонстрували, немає нашої організації, там лише чорнобильські об’єднання, до яких ми не належимо. До того ж документ – копія, а не оригінал. Це чудове пояснення – постанова суду на невизначений термін, якою вони намагаються прикрити своє свавілля", - повідомили у прес-службі.

Зараз учасники акції стоять на тротуарі біля Верховної Ради і не мають можливість рухатись далі.

Нагадаємо, раніше працівники ДАІ затримали автобус із активістами та апаратурою, які їхали на акцію протесту, яку рух "Вперед!" проводитиме з 12 години під Верховною Радою.

Як повідомили Українській правді у прес-центрі руху, біля станції метро Арсенальна співробітник ДАІ для перевірки документів зупинив бусік, на якому не було жодної символіки.

"Коли він побачив, що всередині автобусу прапори та апаратура, вони забрали документи у водія. При цьому протокол про якісь порушення не складають. Документи також відмовляються повертати", - повідомили у прес-центрі.

"Співробітник ДАІ також відмовився повідомляти своє ім'я. Номер його нагрудного знаку 0157", - додали у прес-центрі.

На даний момент автобус відпустили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News