Суду пропонують засідати без Тимошенко

Середа, 14 грудня 2011, 17:41

Державне обвинувачення пропонує розглядати апеляційну скаргу Юлії Тимошенко без її участі.

Таку спільну думку сторони обвинувачення озвучив прокурор Олександр Микитенко, під час обговорення цього питання в залі суду.

Перед цим суд відмовся відновити судове слідство за клопотанням захисту.

Після чого суд поставив на обговорення питання щодо оголошення перерви у засіданні для того, щоб на нього мала можливість з'явитися Юлія Тимошенко.

За словами головуючої судді Олени Сітайло, колегії було надано письмову відмову Тимошенко, підписану нею особисто, про неможливість брати участь у засіданні суду 14 грудня за станом здоров'я.

Крім того, були надані довідки щодо стану здоров'я екс-прем'єра підписані представниками МОЗ та медчастини СІЗО, згідно з якими "о 7:45 ранку 14 грудня Тимошенко було оглянуто і з’ясовано, що у порівнянні з минулою добою стан її здоров'я залишився без змін".

У відповідь на це Микитенко заявив, що прокурори не бачать підстав для оголошення перерви.

"Спеціалісти МОЗ вже зробили висновки, що Тимошенко може брати участь у засіданнях, тобто всі можливості для цього були надані. Враховуючи те, що вона своїм правом не скористалася, ми вважаємо за можливе продовжити розгляд справи без її участі", - заявив він.

В свою чергу адвокати екс-прем'єра заявили, що вона не відмовлялася від свого права, а лише "вмотивовано" вказала на те, що фізично не може бути присутньою.

При цьому, вони поставили під сумнів довідки надані суду, і наголосили на розгляді справи виключно за участі Тимошенко.

"Розгляд скарги не може відбуватися без її участі", - зазначив, зокрема, один з адвокатів Тимошенко Олександр Плахотнюк.

Станом на 18:50 судді пішли в нарадчу кімнату, щоб прийняти рішення щодо перерви в судовому засіданні і участі Тимошенко в судових засіданнях.

Як відомо, раніше була оприлюднена довідка Тимошенко, що екс-прем'єр не може пересуватися.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування