Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі кажуть, що 19 грудня буде максимум заява

П'ятниця, 16 грудня 2011, 10:09

На саміті Україна - ЄС 19 грудня сторони максимум заявлять про завершення переговорів з питання асоціації України і Євросоюзу.

Про це заявив газеті "Комерсант-Україна" європейський дипломат, який побажав залишитися неназваним. 

"Сьогодні ситуація виглядає так, що максимумом можливого на саміті є політична заява про завершення переговорів", - сказав він.

Напередодні президент Віктор Янукович висловив сподівання, що саміт завершиться успішно для України: "Я сподіваюся, що ми отримаємо позитивне рішення під час саміту, що призведе до підписання відповідних документів". 

Переговори щодо угоди про асоціацію офіційно ще не завершені – залишається неузгодженим питання про фіксацію в угоді європейської перспективи України.

Раніше джерела газети стверджували, що і Київ, і Брюссель неофіційно підтвердили готовність до односторонньої заяви України про прагнення до повноцінного членства в ЄС, однак документально ця домовленість не зафіксована.

У представництві Євросоюзу в Україні уточнили, що остаточне рішення з даного питання має бути прийняте безпосередньо на пленарному засіданню саміту, у ході переговорів Януковича з лідерами ЄС.

У випадку якщо на саміті буде остаточно узгоджена преамбула угоди, Україна і ЄС ініціюють підготовку до парафування цього документа.

Зробити це безпосередньо на саміті технічно неможливо, пояснила раніше європейська сторона.

Український МЗС заявляв, що парафування в цьому році навряд чи можливе й що навіть планів парафувати угоду про асоціацію до кінця року, по суті, не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування