Яценюк і Турчинов - європейцям: двері закривати не варто

Понеділок, 19 грудня 2011, 17:52

Євросоюз не зачиняє двері перед Україною у прагненні українського народу до євроінтеграції.

Про це йшлося на зустрічі представників української опозиції із президентом Євросоюзу Германом Ван Ромпеєм, президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу та єврокомісаром із питань розширення та політики сусідства Штефаном Фюле.

Під час зустрічі перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов зазначив, що наразі "м’яч на стороні української влади".

"Або влада дійсно почне формувати фундамент, необхідний для європейської інтеграції, а це - відновлення демократії, правового поля та припинення політичних репресій, або вони перетворять всі ці досягнення на черговий варіант спілкування з пресою і чергові розповіді, які не будуть мати під собою жодних підстав", - наголосив політик.

Турчинов додав, що лакмусовим папірцем того, що відбувається в Україні, є справа проти лідера опозиції Юлії Тимошенко.

"Що головне, ми почули від керівництва ЄС, що в Європі поважають, цінують та чекають на Україну", - сказав він.

В свою чергу лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк зазначив, що підписання і парафування угоди з ЄС, залежать від того, "чи зробить чинна адміністрація президента висновки з попередніх двох кроків своєї неконституційної і недемократичної діяльності".

"У мене є глибокі сумніви, що президент Янукович стане великим демократом. Але я впевнений у тому, що угода буде підписана і ратифікована. Це зробить новий український демократичний парламент, в якому опозиційні сили візьмуть більшість", - підкреслив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування