Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не хоче вводити енергетичні норми ЄС, які не подобаються Росії?

Вівторок, 20 грудня 2011, 11:31

Україна хоче відмовитися від імплементації положень договору про європейське енергетичне співтовариство, проти яких виступає Росія.

Про це повідомив газеті "Комерсант-Україна" європейський дипломат, який брав участь у переговорах представників ЄС із українським президентом 19 грудня.

"Україна дала зрозуміти, що хотіла б відмовитися від імплементації третього енергопакету, невигідного Росії, який вимагає поділу виробників енергоносіїв і компаній, які займаються транзитом", - розповів він.

"Але дискусія з цього питання триває. Ми говоримо: якщо ви інтегруєтеся в європейський ринок, то рано чи пізно повинні прийняти всі наші правила", - додав цей дипломат.

"Втім, нас запевнили, що повної відмови від членства у співтоваристві не буде", - сказав учасник переговорів із боку Євросоюзу. 

Раніше джерела говорили, що в ході газових переговорів Москва зажадала, щоб Київ вийшов із договору про європейське енергетичне співтовариство.

Президент України Віктор Янукович у понеділок уникнув прямої відповіді на запитання журналістів про можливість такого сценарію, але зазначив, що Київ поки незадоволений результатами свого вступу в цю організацію.

"Приєднуючись, ми прийняли умови, передбачені співтовариством. Але, на жаль, з боку співтовариства ці умови порушуються, і це відбувається не в інтересах України. Приклад – будівництво "Південного потоку" і підземних сховищ газу на території Сербії. Значення української ГТС девальвується", - сказав президент. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...